Kulmulefilet med skind

Fra 125,00 DKK

Kulmulen er en super dejlig fisk, kødet er kridhvidt og dejligt fast når den er tilberedt. Kulmulen egner sig til alt: Grill, stegning eller dampning.

  • Dag til dag levering
  • Fri fragt ved køb over 600,-
  • Click and Collect

Kendetegn

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Levested:

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Føde:

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode:

Fanges med trawl eller garn.

Tilberedning:

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men bliver fast efter tilberedning. Kulmulen er velegnet til kogning, dampning eller stegning. I Sydeuropa anses kulmulen for at være en af de bedste spisefisk.

Sæson:

Sæson hele året.

Ernæring og sundhed:

Kulmulen er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.

Se et samlet skema over fisk og næringsværdier her.