Kulmulefilet med skind
Kulmulen er en super dejlig fisk, kødet er kridhvidt og dejligt fast når den er tilberedt. Kulmulen egner sig til alt: Grill, stegning eller dampning.
Kendetegn
Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.
Levested:
Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.
Føde:
Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.
Fangstmetode:
Fanges med trawl eller garn.
Tilberedning:
Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men bliver fast efter tilberedning. Kulmulen er velegnet til kogning, dampning eller stegning. I Sydeuropa anses kulmulen for at være en af de bedste spisefisk.
Sæson:
Sæson hele året.
Ernæring og sundhed:
Kulmulen er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.
Se et samlet skema over fisk og næringsværdier her.