jomfruhummer

  • Jomfruhummer

    kr.21,00kr.210,00 incl. moms
    Jomfruhummeren lever på dybder fra 40 til 250 meter på blød bund og ikke på klippe- og stengrund som hummeren. I danske farvande lever jomfruhummeren i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Voksne jomfruhummere bliver for det meste, det samme sted resten af livet. Kødet er fast, magert og hvidt med en svag lyserød farve på ryggen. Kødet er "finere" i konsistensen end hummerens kød. Ønsker De et bestemt antal, er De meget velkommen til at kontakte os. Tilberedningsforslag kan findes, ved at følge nedenstående link: http://www.2gangeomugen.dk/index.php?id=45
  • Petit Jomfruhummer

    kr.60,00kr.120,00 incl. moms
    "Petit Jomfruhummer" er for mig et helt nyt begreb, for år tilbage kaldte vi dem for undermålere men for nogle år tilbage konstaterede havbiologerne at bestanden af Jomfruhummer var så god at man satte mindstemålet ned. Dermed stod fiskerne med et nyt og delikat produkt - måske også lidt venligere over for den danske pengepung, nemlig Jomfruhummer III eller Petit Jomfruhummer som marketing folk vælger at kalde dem. Uanset navn så er der tale om en delikat spise. Jomfruhummeren lever på dybder fra 40 til 250 meter på blød bund og ikke på klippe- og stengrund som hummeren. I danske farvande lever jomfruhummeren i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Voksne jomfruhummere bliver for det meste, det samme sted resten af livet. Kødet er fast, magert og hvidt med en svag lyserød farve på ryggen. Kødet er "finere" i konsistensen end hummerens kød. Den mørke, grønne plet i nakken af nogle jomfruhummer er rogn eller stadiet før rogn også kaldet koralen, den er grøn i rå tilstand men på grund af det høje indhold af protein bliver det rødt ved varmebehandling.   http://www.2gangeomugen.dk/index.php?id=45

Titel

Go to Top